O groapa comuna cu 30 de cadavre a fost descoperita in sudul Thailandei, intr-o tabara apartinand unei retele de traficanti de persoane, au declarat oficiali sambata, relateaza agentia DPA, citata de Mediafax.

In aceste morminte, descoperite in provincia Songkhla, s-ar putea afla cadavre ale unor refugiati de etnie rohingya din Myanmar, au declarat oficiali din cadrul politiei.

Potrivit politiei, groapa comuna se afla intr-o tabara a unor traficanti de persoane, suspectati ca au trecut peste 300 de membri din acestui grup etnic musulman minoritar peste frontiera, in Malaysia.

Organizatia nonguvernamentala (ONG) pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a indemnat la efectuarea unei anchete independente.

"Descoperirea unei gropi comune intr-o tabara de traficanti (de persoane) nu reprezinta o surpriza", a declarat Brad Adams, directorul HRW pentru Asia.

"Implicarea unor oficiali thailandezi in retele de trafic (de persoane) implica necesitatea unei anchete independente cu implicarea ONU", a subliniat el.

Rohingya sunt un grup minoritar etnic musulman din vestul Myanmarului, persecutat de catre autoritati si majoritatea budista.