Presedinta Frontului National francez, Marine Le Pen, a anuntat, intr-un comunicat, ca i-a cerut avocatului sau sa depuna plangere impotriva Femen, dupa ce activiste ale acestei miscari au perturbat vineri defilarea partidului sau de extrema dreapta, relateaza Le Figaro in pagina electronica, noteaza Mediafax.

Marine Le PenFoto: Agerpres

"Marine Le Pen l-a insarcinat pe avocatul sau sa depuna plangere contra Femen pentru violente voluntare (Art. 222.11 din Codul Penal francez) in cazul agresiunii survenite in fata statuii Jeanne d'Arc si pentru incalcarea libertatii de a manifesta (Art. 431.1 din Codul Penal francez) in cazul incidentelor produse in Piata Operei", se arata intr-un comunicat al FN.

Trei activiste din cadrul miscarii feministe Femen au intrerupt vineri discursul presedintei FN in Piata Operei, sustinut cu ocazia Zilei Internationale a Muncii.

La putin timp dupa ce Marine Le Pen si-a inceput discursul, cele trei activiste Femen si-au dezgolit sanii la un balcon din Piata Operei si au desfasurat doua banderole cu inscriptia "Heil Le Pen" pe fundal rosu, informeaza agentia rusa Sputnik. Ulterior, ele au fost evacuate de la fata locului de membri ai serviciului de ordine al Frontului National.

La randul lor, cele trei activite ale Femen au anuntat, prin intermediul avocatului lor, ca vor depune plangere impotriva X, dupa ce au fost duse cu forta de la fata locului.

Miscarea Femen a aparut in Ucraina si a devenit cunoscuta prin actiuni de protest topless foarte mediatizate. In prezent, miscarea nu mai este reprezentata in Ucraina, insa a deschis un centru la Paris.