Militantele Femen au perturbat parada de 1 Mai a formatiunii franceze de extrema dreapta Frontul National in doua randuri, in Piata Operei din Paris, scrie rtl.fr.

Militante Femen intrerup parada de 1 MaiFoto: Hotnews

La inceputul defilarii, doua femei cu bustul gol au aparut in momentul in care Marine Le Pen depunea o coroana de flori la statuia ecvestra a lui Jeanne d'Arc. Ele au fost evacuate violent de fortele de ordine ale miscarii de extrema dreapta, fiind trantite la pamant, cu gura astupata, pentru a nu putea striga.

Ulterior, discursul lui Marine Le Pen a fost intrerupt cand trei militante au aparut, tot la bustul gol, intr-un balcon al Operei, de unde au intampinat-o pe lidera de extrema dreapta cu salutul nazist. Pe pieptul uneia dintre tinere scrie "Heil Le Pen". Este "paradoxal sa te declari feminista si sa intrerupi un discurs in onoarea lui Jeanne d'Arc. Cred ca unele vor trebui sa se reimbrace", a comentat Marine Le Pen.

Miscarea Femen, nascuta in Ucraina la finele anilor 2000, transmite mesaje feministe, in general prin intermediul tinerelor sale militante, care perturba, in bustul gol, manifestatii public.