Cel putin 80 persoane au murit si alte 20 sunt in continuare date disparute, luni dimineata, din cauza unei explozii produse intr-o mina din Donetk, in estul Ucrainei, relateaza Reuters. Explozia s-a produs duminica la ora locala 03:00 si a fost provocata de o scurgere de metan. In total, 457 de persoane lucrau in intreaga mina. Aproximativ 300 de persoane au fost deja aduse la suprafata.

"Potrivit ultimelor informatii, au fost descoperite 80 de cadavre, iar soarta a 20 de persoane ramane necunoscuta", a declarat vicepremierul ucrainian Andri Kliuev.

Circa 65 de echipe de salvare si 21 de echipe medicale au ajuns la locul incidentului, potrivit ministerului Sanatatii.

Mina Zaseadko este una din cele mai mari intreprinderi carbonifere din Ucraina. Potrivit televiziunii publice din Rusia (TPR), citate de Rador, avaria produsa in subteran nu este prima de acest gen. Un incident similar s-a produs cu sase ani in urma si s-a soldat cu moartea a 55 de mineri, iar in urma unei alte avarii din 2002 si-au pierdut viata 20 de mineri.

Ultima explozie de gaz metan intr-un subteran din Donetk s-a inregistrat pe 20 septembrie 2006 si s-a soldat cu 13 morti.