Prefectura din Varsovia a anuntat miercuri ca decis sa retraga permisul de rezidenta in Polonia pentru ziaristul agentiei ruse de presa Ria-Novosti, Leonid Sviridov, la cererea serviciilor poloneze de contraspionaj (ABW), scrie AFP.

Ziaristului ii fusese retrasa in octombrie acreditarea de catre ministerul polonez al Afacerilor externe, la cererea ABW, care il suspecta de spionaj, potrivit presei poloneze. Dosarul sau este secret, potrivit ABW.

"Dupa examinarea detaliata a dosarului, voievodul (prefectul) regiunii Varsovia a raspuns favorabil cererii ABW", a precizat purtatorul de cuvant al prefecturii, Ivetta Bialy.

Procedura ii permite lui Leonid Sviridov sa atace in apel decizia prefecturii la Oficiul pentru imigratie. Daca cererea sa este respinsa, va trebui sa paraseasa Polonia in 30 de zile.

Relatiile ruso-poloneze se afla la un nivel extrem de redus dupa interventia Moscovei in Ucraina, in urma cu un an. Varsovia tocmai a refuzat trecerea pe teritoriul sau a motociclistilor din gruparea Lupii Noptii, care voiau sa traverseze Europa intr-un mars de 6.000 km pana in Berlin, pentru a sarbatori in 9 mai aniversarea victoriei Armatei Rosii asupra nazismului.