Un transport cu insemnul "Pericol nuclear" a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit publicatiei Gazeta.ua, citata de Agerpres.

"Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov pe Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat si care, din motive lesne de inteles, a dorit sa ramana anonima, prin gara Rostov au pornit probabil in directia Crimeii cateva vagoane cu insemnul "Pericol nuclear". Potrivit locuitorilor din peninsula, astfel de transporturi au fost observate in mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate" Crimeea, mentioneaza SBU intr-un comunicat postat pe pagina sa oficiala de internet.

Consiliul pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei a declarat, la randul sau, ca unii experti nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei sa transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat duminica orice fel de amplasare de rachete nucleare in peninsula Crimeea, dupa cum a relatat agentia de presa Tass.

Nu exista nicio necesitate ca Rusia sa desfasoare arme nucleare in Crimeea, a declarat agentiei de presa amintite reprezentantul special al presedintelui rus in "Districtul federal Crimeea", Oleg Belaventsev.

"Nu exista nicio necesitate in acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare si pe alti purtatori", a afirmat Belaventsev, subliniind ca peninsula Crimeea ramane "o zona fara arme nucleare".

"In Crimeea, la ordinul presedintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zona de agrement si vom dezvolta Crimeea pentru rusi si vizitatori din strainatate", a mai spus reprezentantul special al presedintelui rus in peninsula anexata in martie 2014.