Sute de turisti au fost evacuati de la Statuia Libertatii si de pe Insula Libertatii din New York, vineri dupa-amiaza, in urma unei amenintari cu bomba, care ulterior s-a dovedit a fi falsa, relateaza BBC, citat de Mediafax. "Vor arunca in aer Statuia Libertatii", a anuntat o persoana care a sunat la numarul de urgenta 911, potrivit autoritatilor americane.

Statuia Libertatii Foto: Captura Youtube.com

Politia federala a mobilizat echipe cu caini special antrenati care au descoperit "o zona de interes" la baza statuii, dupa care insula a fost evacuata. In urma verificarilor, zona a fost declarata sigura.

Departamentul de pompieri a anuntat ca a fost contactat la ora locala 12.57 (19.57, ora Romaniei) pentru a investiga un "pachet suspect".

Statue Cruises, care organizeaza excursii la Monumentul National Statuia Libertatii si pe Insula Ellis, a afirmat ca circulatia feriboturilor a fost oprita dupa ce oficialii au descoperit un pachet suspect pe Insula Libertatii.

Karen Mason, in varsta de 68 de ani, din Cincinnati, Ohio, a declarat ca tocmai urcase la bordul unei ambarcatiuni pe Insula Ellis, la ora 12.40 (19.40, ora Romaniei). "Dintr-o data, au spus 'Debarcarea, debarcarea. Trebuie sa evacuam nava'", a precizat ea. "Am vazut elicoptere si am stiut ca ceva se intampla", a adaugat femeia.

Statuia Libertatii a fost un cadou facut de Franta Statelor Unite in 1886, in semn de recunoastere a prieteniei dintre cele doua tari.