Republica Moldova ar putea fi exclusa din sistemul international de asigurare Cartea Verde. Anuntul a fost facut de catre vicepresedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare de la Chisinau, Iurie Filip informeazaUNIMEDIA.

Potrivit lui Filip, acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea companiilor de asigurari care emit Cartea Verde au fost prejudiciate cu 16 milioane de lei din cauza unor tranzactii dubioase.

Scandalul a inceput dupa ce a fost schimbata conducerea Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule si s-au declansat anumite litigii, care au dus la venirea in functie de adjunct interimar al acestei institutii a unui ucrainean, Olexandr Pinciuk.

Pe 27 martie, Comitetul de conducere, care este organul suprem in administrare al sistemului Cartea Verde, a decis ca la adunarea Comitetului de monitorizare care va avea loc la sfarsitul lunii mai sa se decida excluderea, incepand cu luna iulie, a Republicii Moldova din sistemul Cartea Verde.

Centrul National Anticoruptie de la Chisinau a deschis un dosar penal pe numele lui Olexandr Pinciuk, acesta fiind dat in urmarire, mai scrie UNIMEDIA.