A trecut aproape o luna de cand fortele coalitiei arabe au intervenit militar in Yemen , iar raidurile aeriene nu au fost limitate la site-uri militare. Militiile siite Houthi au provocat, de asemenea, distrugeri masive in frumosul oras Aden in sudul Yemenului. Un raport publicat de catre inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) pe 17 aprilie rezuma distrugerea:

HotNews.roFoto: Hotnews

''Infrastructura civila a fost distrusa, deteriorata si perturbata ca rezultat al luptelor, inclusiv cel putin cinci spitale (Sana'a, Al Dhale'e si Aden), 15 scoli si institutii de invatamânt (Aden, Al Dhale'e, si Sana "a), cele trei aeroporturi principale nationale (Sana'a, Aden si Hudaydah), si cel putin doua poduri, doua fabrici si patru moschei din Al Dhale'e. Au fost deteriorare a pietele locale, centrale electrice, infrastructura de salubritate in Aden, Hajjah si Sa'ada. Civilii au fost afectati in mod direct de loviturile aeriene si de ciocnirile armate, in special in partea de sud.''

Arabia Saudita, care a condus operatiunea militara in razboiul din Yemen, a anuntat pe 21 aprilie sfarsitul operatiunii din Yemen.

OMS a anuntat un bilant de 944 de morti si 3.487 de raniti - civili si militari - in Yemen, in perioada 19 martie-17 aprilie.

Majoritatea acestor fotografii si clipuri video arata distrugerea cauzata de fortele conduse de Arabia Arabia, in timp ce unele sunt datorate bombardamentelor rebelilor Houthi.