O mica drona purtand urme de radioactivitate a fost descoperita miercuri pe acoperisul resedintei oficiale a premierului japonez Shinzo Abe din Tokyo, potrivit politiei si presei locale, scrie AFP.

Dispozitivul de 50 de centimetru a fost descoperit in cursul diminetii pe acoperisul cladirii care adaposteste birourile lui Abe, dupa ce, aparent, a aterizat acolo, a confirmat un purtator de cuvant al politiei municipale.

Zeci de politisti au cercetat acoperisul cladirii de sticla de cinci etaje, cunoscuta sub numele de "Kantei", in centrul capitalei nipone.

Abe nu se afla in cladire la momentul incidentului, in conditiile in care participa miercuri la o conferinta Asia-Africa in Indonezia.

Aparatul era echipat cu o camera si transporta o cutie de plastic, a declarat purtatorul de cuvant al politiei.

Anchetatorii au detectat nivele foarte reduse de radiatie emanand din aceasta cutie, pe care era indicat ca ar contine substante radioactive, posibil cesiu, dar intr-o cantitate fara pericol pentru sanatatea umana, au precizat mai multe ziare.

Cesiu 134 si 137 se numara printre cele mai importante produse de fisiune nucleara in centralele atomice.

Folosirea dronelor este tot mai frecventa in Japonia, in special pentru fotografii aeriene, in conditiile in care nu exista nicio restrictie legala.

Acest incident ar putea determina insa guvernul sa analizeze problema, a declarat un inalt oficial al cabinetului.