Al-Azhar, una dintre cele mai prestigioase institutii ale islamului sunit cu sediul in Egipt, a condamnat luni executia in Libia a 28 de etiopieni capturati de gruparea Statul Islamic (SI), informeaza AFP, citata de Agerpres.

Al-Azhar, cea mai prestigioasă moschee-universitate a islamului sunit, situată la Cairo, a calificat acest act drept "crimă odioasă comisă de gruparea teroristă Daesh", folosind acronimul arab pentru SI, pe pagina sa de Facebook.

SI a difuzat duminică o nouă înregistrare video amenințându-i pe creștini, arătând execuția a cel puțin 28 de bărbați prezentați ca etiopieni de jihadiștii din Libia.

Acțiunile "Daesh și organizațiilor similare nu au nimic de-a face cu nicio religie, lege sau tradiție umană", a declarat Al-Azhar.

Serviciile președintelui egiptean Abdel Fatah al-Sissi au condamnat de asemenea uciderea creștinilor și au cerut un efort internațional pentru a rezolva conflictul din Libia.

Șefii militari din țările arabe se vor întâlni miercuri la Cairo pentru a discuta despre formarea unei forțe comune de acțiune în Libia, după ce i-au stabilit principiul la un summit în martie în Egipt.