Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca cele mai grele momente din timpul mandatelor sale au fost crizele ostaticilor din Beslan si de la un teatru din Moscova, informeaza site-ul agentiei Sputnik, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doua atacuri teroriste oribile" au fost cele mai dificile momente. "Atacul de la scoala din Beslan si de la Teatrul Dubrovka din Moscova", a spus Putin intr-un film documentar care va fi difuzat duminica.

Documentarul, intitulat "Presedintele" si realizat de jurnalistul rus Vladimir Soloviov, este dedicat celei de-a 15-a aniversari de la inceperea primului mandat de presedinte al lui Vladimir Putin.

"In mod evident, au fost responsabilitati foarte mari. Am decis de unul singur ca nu era alta optiune decat sa intervenim", a explicat Putin.

Cel putin 130 de ostatici si 40 de teroristi au murit intr-un atac revendicat de insurgentii ceceni asupra Teatrului Dubrovka din Moscova, in octombrie 2002. Atacatorii cereau retragerea trupelor ruse din Cecenia. Asediul asupra unei scoli din orasul rus Beslan, in septembrie 2004, s-a soldat cu 385 de morti, jumatate copii. Teroristii cereau recunoasterea Ceceniei ca stat independent.