O grupare nationalista ucraineana si-a asumat responsabilitatea pentru uciderea a doua figuri publice saptamana aceasta la Kiev, relateaza euronews. Jurnalistul Oles Buzina a fost impuscat joi de barbati mascati in fata locuintei sale, iar fostul parlamentar Oleg Kalashnikov a fost impuscat mortal in apropiere de locuinta sa miercuri seara.

Armata Insurgenta Ucraineana - numita dupa un grup de partizani care a luptat impotriva armatei ruse in cel de al Doilea Razboi Mondial - a declarat intr-un email citat de euronews ca se afla in spatele ambelor asasinate, precum si in spatele mortii mai multor politicieni, decese care fusesera anterior calificate ca sinucideri.

Toate preseupusele victime aveau legaturi cu fostul presedinte pro-rus Victor Yanukovich.

In email, gruparea ii avertizeaza pe toti cei care se fac vinovati de ceea ce numeste activitati "anti-ucrainene" ca ar fi mai bine sa paraseasca tara pana luni.

Oles Buzina, un ziarist ucrainean pro-rus, a fost impuscat mortal joi in capitala Ucrainei, Kiev, a anuntat un consilier al ministrului de Interne, citat de AFP. Potrivit primelor informatii, el a fost impuscat in fata locuintei sale de doi barbati care purtau cagule.

"Ziaristul Oles Buzina tocmai a fost ucis pe strada Degtiarivska, numarul 58", nu departe de centrul orasului, a scris pe pagina sa de Facebook consilierul ministrului de Interne, Anton Gherascenko.

Buzina era redactor-sef al ziarului Segodnya (Azi).