Europa nu va fi afectata de problemele rezultate din situatia financiara greceasca, insa Grecia va suferi, a declarat ministrul de Finante francez Michel Sapin, adaugand ca Europa si-a construit buffere prin care sa se protejeze, transmite Reuters.

"Daca se intampla ceva, Grecia si poporul grec vor fi loviti serios, si nu celelalte tari din zona euro. Nu suntem cu totii in aceeasi situatie in care eram in urma cu 4 sau 5 ani", le-a spus Sapin sambata reporterilor.

"Am invatat sa construim ziduri care sa ne protejeze, sa protejeze sistemul bancar, sa protejeze alte tari care ar putea deveni fragile in cazul in care se intampla ceva in Grecia. Asa ca Europa este mult mai puternica. Europa s-a pus la adapost in fata turbulentelor. Pericolul este pentru Grecia", a mai aratat Sapin.

Ministrul francez a vorbit in cadrul intalnirilor de primavara organizate de Fondul Monetar International si de Banca Mondiala.

"Grecia trebuie sa respecte regulile care se aplica tuturor tarilor… din zona euro", a declarat Sapin. "Grecia a semnat nu doar un memorandum, ci a semnat tratate, a semnat angajamente. Aceste angajamente trebuie respectate", a mai aratat ministrul francez.