Rusia a negat sambata o informatie aparuta in presa germana care arata ca autoritatile de la Moscova si cele de la Atena ar urma sa semneze marti un acord pentru un gazoduct, ce ar putea aduce trezoreriei grecesti pana la 5 miliarde de euro, transmite Reuters.

Revista germana Der Spiegel a relatat sambata, citand un reprezentant de varf al partidului de guvernamant grec Syriza, ca avansul pentru acest acord ar ajuta semnificativ Atena, care se chiunie acum sa ajunga la un acord cu creditorii internationali pentru a debloca o noua transa de imprumuturi si pentu a evita falimentul.

"Nu, nu exista niciun acord", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Denis Peskov, intr-o serie de comentarii facute la radio Business FM si citate de agentia de stiri RIA.

Peskov a reiterat ca Grecia nu a solicitat asistenta financiara in timpul discutiilor de la Kremlin desfasurate luna aceasta intre premierul Alexis Tsipras si presedintele rus Vladimir Putin.

"Bineinteles ca subiectul cooperarii energetice a fost deschis. Bineinteles ca (...) ne-am pus de acord ca la nivel de experti se vor discuta toate chestiunile legate de cooperare in sfera energiei, insa Rusia nu a promis ajutor financiar pentru ca nimeni nu l-a cerut", a declarat Peskov.