Razboiul din Donbas, in estul Ucrainei, se va incheia atunci cand Rusia isi va inceta interferentei, a declarat un expert militar rus, adaugand ca aceasta regiune nu va deveni o noua Transnistrie, relateaza agentia Zik, citata de Mediafax. "Donbas nu va deveni o noua Transnistrie. Conflictul se va incheia de la sine atunci cand Rusia isi va inceta interferenta", a declarat expertul militar rus Arkadi Babcenko intr-un interviu acordat sambata publicatiei Apostrof.

Este dificil de anticipat cat va mai dura razboiul din estul Ucrainei dar este clar ca in cele din urma se va incheia, afirma experul. "Nu cred ca Donbas va deveni o noua Transnistrie pentru ca nu exista baza pentru infiintarea unui stat cu drepturi depline", a declarat Babcenko.

Razboiul se va incheia atunci cand situatia din Rusia va deveni atat de grava incat Moscova va fi obligata sa nu mai aiba de-a face cu rebelii din Donbas, a adaugat expertul rus.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana in prezent cu cel putin 6.100 de morti, potrivit estimarilor ONU.