Procurorul federal al Germaniei investigheaza informatii potrivit carora jihadisti germani ar fi torturat ostatici ai gruparii extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relateaza Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Islamisti radicali germani sunt angajati de SI atat pentru a asigura paza la inchisorile sale, cat si ca tortionari, anunta presa din Germania, care citeaza marturiile unui fost prizonier al acestei grupari.

Potrivit presei germane, exista suspiciuni ca ei au lucrat in cadrul unor inchisori ale SI in care au fost incarcerati cetateni americani, britanici sau japonezi decapitati.

Aceste informatii provin de la un german in varsta de 27 de ani care a fost prizonier al SI pana in iunie anul trecut, cand a scapat in circumstante misterioase.

Potrivit barbatului, interogat de anchetatori din cadrul serviciilor germane antiterorism, el a cunoscut in perioada captivitatii mai multi ostatici care au fost ulterior executati, inclusiv pe cetatenii americani James Foley si Steven Sotloff.

De asemenea, el a declarat ca a fost martor la executia unei ostatice, care a fost impuscata, si ca a avut o intalnire cu "John Jihadistul", un militant britanic din cadrul SI care a aparut intr-o serie de inregistrari video ale unor decapitari.

Procurorul federal a refuzat sa comenteze aceste informatii, invocand ca o ancheta este in curs.