Ministrul sarb de Interne, Nebojsa Stefanovici, a declarat joi ca vicepremierul si ministrul kosovar de Externe, Hashim Thaci, vizat in Serbia de un mandat de arestare pentru presupuse crime de razboi, va fi arestat daca va veni la Belgrad, relateaza Tanjug in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Hashim ThaciFoto: Agerpres / Tanjug

"Daca va veni la Belgrad, Ministerul de Interne va aplica legea si il va aduce in fata justitiei", a declarat Stefanovici in fata unor jurnalisti.

Mai devreme, procurorul sarb Vladimir Vukcevici a dat asigurari, intr-un interviu pentru Blic, ca mandatul de arestare emis in Serbia pe numele fostului premier kosovar Hashim Thaci este in vigoare, in pofida faptului ca Interpolul a retras mandatul international.

Thaci a fost liderul gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), care s-a confruntat cu armata sarba in anii 1998 si 1999.

Aceste declaratii au fost facute in contextul in care un ONG de tineret a anuntat participarea lui Hashim Thaci la o reuniune despre Balcanii Occidentali, programata in perioada 23-25 aprilie.