Un soldat ucrainean si un rebel au fost ucisi in ultimele 24 de ore in estul separatist al Ucrainei, care se confrunta cu o revenire a tensiunilor, in pofida armistitiului in vigoare, au anuntat autoritatile ucrainene si separatiste in bilanturi separate, transmite AFP.

Un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lysenko, a anuntat miercuri ca un soldat ucrainean a fost ucis iar alti doi au fost raniti in ultimele 24 de ore.

Autoritatile separatiste au anuntat la randul lor ca un combatant a fost ucis si alti cinci au fost raniti, acuzand "tiruri" ale armatei ucrainene, fara a preciza insa locul atacurilor.

In pofida unui nou acord de incetare a focului, in vigoare de doua luni, dupa semnarea pe 12 februarie a acordurilor de pace Minsk 2, incidentele armate continua in estul Ucrainei, unde conflictul s-a soldat deja cu peste 6.000 de morti intr-un an.

In urma cu o zi, Kievul a anuntat ca sase militari ucraineni si-au pierdut viata. Un jurnalist rus a fost de asemenea ranit.

Situatia din Ucraina este discutata in cursul unei reuniuni a ministrilor de externe din G7, desfasurata marti si miercuri, la Lubeck, in nordul Germaniei.

Sefii diplomatiilor germana, franceza, rusa si ucraineana, reuniti luni seara la Berlin, si-au exprimat deja "profunda lor ingrijorare" cu privire la incalcarile acordului de incetare a focului.