Liderul Partidului Independentei Regatului Unit (UKIP) Nigel Farage a fost provocat la duel de un nobil polonez, Jan Zylinski, care a crescut in Marea Britanie si care s-a simtit insultat de afirmatiile politicianului britanic la adresa imigrantilor, transmite Radio Poland. Nigel Farage a refuzat provocarea, aratand ca nu intentioneaza sa accepte "oferta".

Aristocratul polonez Jan Zylinski, provocandu-l la duel pe Nigel Farage Foto: Hotnews

Jan Zylinski a postat pe YouTube o inregistrare video in care arata ca s-a "saturat de discriminarea din aceasta tara fata de polonezi".

"Cel mai idiot exemplu de care l-am auzit de la domnul Nigel Farage a fost cand a dat vina pe imigranti pentru blocajele in trafic de pe M40", arata aristocratul polonez.

Scotand din teaca sabia pe care a mostenit-o de la tatal sau, Zylinski clarifica faptul ca ar vrea sa solutioneze "aceasta chestiune in modul traditional in care un aristocrat polonez si un nobil englez din secolul al XVIII-lea ar face acest lucru".

Nobilul polonez a sugerat Hyde Park din Londra drept un loc potrivit pentru desfasurarea duelului.

Zylinski a notat ca, daca sabia lui Farage este "putin ruginita", se pot intalni pentru "un duel al cuvintelor" intr-un studio de televiziune in perioada dinaintea alegerilor generale din data de 7 mai.

Jan Zylinski a crescut in Marea Britnie dupa ce familia sa a fost nevoita sa traiasca in exil din cauza instaurarii regimului comunist in Polonia. Zylinski, om de afaceri de succes, a construit in districtul londonez Ealing o replica a palatului detinut de familia sa in Polonia si care nu a supravietuit deceniilor de comunism.

Liderul UKIP a respins provocarea inaintata de nobilul polonez sustinand ca incearca "sa tina violenta departe de aceste alegeri", arata Radio Poland.