Mai multe obuze au cazut duminica, in ziua Pastelui ortodox, asupra unui spital din Donetsk, bastion al separatistilor prorusi din estul Ucrainei, in pofida armistitiului intrat in vigoare de mai bine de doua luni, au anuntat autoritatile rebele locale, precizand ca nu se inregistreaza victime, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Patru obuze de mortiere au cazut asupra spitalului nr. 21 duminica dimineata. Trei au explodat in incinta spitalului, unul a cazut pe acoperis si nu a explodat", a declarat Ivan Prikodko, seful administratiei districtului Kuibicevski, la vest de Donetsk, potrivit site-ului oficial al conducerii separatiste.

El a afirmat ca tirurile au venit dinspre Piski, localitate aflata sub controlul fortelor ucrainene, im apropiere de ruinele aeroportului din Donetsk, intrat in luna ianuarie sub controlul rebelilor.

"Daunele sunt nesemnificative, iar bombardamentul nu a provocat victime", a declarat pentru AFP Iuliana Bedilo, purtatorul de cuvant rebel pentru securitatea civila.

In pofida armistitiului instaurat pe 15 februarie, respectat in linii mari, lupt sporadice au avut loc in estul separatist prorus al Ucrainei, mai ales in jurul aeroportului din Donetsk si in satul Chirokin, aflat la 10 km distanta de portul strategic Mariopol, ultimul mare oras din zona de conflict aflat sub controlul Kievului.

Misiunea de supraveghere a OSCE, prezenta in zona de conflict, a raportat "reluarea luptelor, sambata seara, la Chirokin, dupa 3 zile de calm", se arata intr-un comunicat de presa transmis duminica.