Berlinul a anuntat ca intentioneaza sa aloce 22 milioane euro pentru a rascumpara 100 de tancuri Leopard 2. Desi nu a fost prezentat un motiv pentru aceasta miscare, se speculeaza ca este un raspuns la tensiunile crescute, provocate de criza din Ucraina, informeaza Deutsche Welle.

Tanc Leopard 2Foto: deutschesheer.de

Un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii, Jens Flosdorff, a declarat vineri ca armata urmeaza sa plateasca 22 de milioane de euro sa rascumpere 100 de tancuri de lupta de tip Leopard 2 de la industria apararii.

Planul de echipare a Bundeswehr cu tancuri suplimentare intoarce o decizie luata in urma cu patru ani de a reduce numarul acestora de la 350 la 225.

"Ministerul a stabilit sa ridice plafonul superior la 328 de tancuri", a declarat Flosdorff intr-o conferinta de presa, confirmand informatii publicate de revista Spiegel.

Anuntul apare in contextul in care NATO incearca sa imbunatateasca timpul de reactie al fortei sale rapide, in urma anexarii peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, anul trecut, si pe fondul crizei in desfasurare din estul Ucrainei.

Agentia de presa Reuters a relatat ca Berlinul cauta "sa se asigure ca trupele sale sunt pregatite de actiune ca raspuns la ingrijorari provocate de actiunile recente ale Rusiei".

Modernizarea flotei de tancuri Leopard 2 este programata sa inceapa in 2017.