Un serif din California a suspendat 10 ofiteri de politie care au fost flmati in timp ce bateau un suspect care pare sa se fi predat si statea intins pe jos dupa o incercare esuata de a scapa calare pe un cal, transmite Reuters.

Incident CaliforniaFoto: Captura Youtube.com

John McMahon, seriful districtului San Bernardino, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta vineri ca a fost "deranjat si tulburat" de ceea ce a vazut in inregistrarea realizata joi de un elicopter al postului de stiri KNBC-TV in apropiere de orasul Apple Valley, la est de Los Angeles.

"Mi se pare, bazandu-ma pe ce am vazut in inregistrare, ca e un exces", a declarat seriful, referindu-se la utilizarea fortei de catre politie pentru imobilizarea suspectului, Francis Pusok, in varsta de 30 de ani, dupa ce barbatul fusese deja imobilizat cu un pistol cu electrosocuri si era intins pe sol, cu fata in jos.

FBI a anuntat ca a deschis o ancheta in acest caz si ca rezultatele vor fi transferate catre procurorii federali, transmite cotidianul San Bernardino Sun.

Inregistrarea a aparut joi, la doar doua zile dupa ce atentia publica a fost captata de o alta inregistrare in care un politist din Carolina de Sud impusca mortal un barbat in timp ce acesta fugea dupa ce fusese tras pe dreapta pentru un far la masina spart.

McMahon a precizat ca Pusok a fost tratat intr-un spital local pentru zgarieturi si vanatai, apoi incarcerat pentru mai multe acuzatii penale, inclusiv evaziune si posesia de bunuri furate.