Autoritatea religioasa turca (Diyanet) a emis un decret religios (fatwa) care stabileste ca folosirea hartiei igienice este permisa in Islam, subliniind insa ca apa ar trebui sa fie sursa primara pentru igiena, scrie hurriyetdailynews.com.

Fatwa reaminteste ca, pentru o rugaciune, corpul unui credincios, hainele si locul de rugaciune trebuie sa fie curate si fara obiecte considerate ca fiind murdare de Islam, iar aceasta curatire trebuie efectuata cu apa.

"Daca apa nu poate fi gasita pentru curatenie, alte materiale de curatat pot fi folosite. Chiar daca unele surse considera hartia nepotrivita ca material de curatenie, deoarece este destinata scrisului, nu este nicio problema in folosirea hartiei igienice", potrivit sursei citate.

Intr-o declaratie separata, Diyanet afirma ca oamenii care cersesc pentru a castiga bani mai multi decat nevoile imediate "cer focul iadului". Fatwa afirma ca cersitul este limitat doar pentru oamenii care traiesc in cele mai disperate conditii si nu reflecta demnitatea umana.