Djohar Tsarnaev a fost gasit vinovat de moartea a 3 persoane, printre care si un copil, si ranirea a altor 264, in atacul de la Maratonul din Boston din 15 aprilie 2013, precum si de uciderea unui politist patru zile mai tarziu, transmite Reuters.

Djokhar TsarnaevFoto: Agerpres/AP

Tanarul musulman de origine cecena, in varsta de 21 de ani, s-a prezentat in fata unui panel de jurati, impotriva lui fiind formulate 30 de capete de acuzare, pentru 17 dintre ele riscand pedeapsa cu moartea.

Juriul care i-a stabilit vinovatia urmeaza sa decida, intr-o noua sesiune de deliberari, daca il va condamna la moarte sau inchisore pe viata fara posibilitatea de eliberare conditionata.

Dupa 16 zile de marturii in tribunal, juratii au deliberat timp de 2 zile inainte de a prezenta verdictul de vinovat.

La inceputul lunii martie, Djohar Tsarnaev a pledat vinovat, in instanta, pentru implicare in atentatul comis la maratonul din Boston, argumentand ca s-a aflat sub influenta rea a fratelui sau mai mare, relata atunci Associated Press.

Avocatii lui Tsarnaev au afirmat ca, la momentul comiterii atacului, Djohar, la acea vreme in varsta de 19 ani, il privea cu admiratie pe fratele sau mai mare, Tamerlan, in varsta de 26 de ani, si ca a fost puternic influentat de el. Tamerlan Tsarnaev a murit intr-un schimb de focuri cu politia, la cateva zile dupa atac.