Prim-ministrul grec Alexis Tsipras este primit miercuri de catre presedintele rus Vladimir Putin, in cadrul unei vizite de doua zile la Moscova intr-o plina perioada de negocieri cu creditorii tarii, UE si FMI, scrie AFP. Tsipras, taxat de unii analisti pentru unele pozitii conciliante in privinta Moscovei, a ajuns marti seara in capitala rusa.

Urmeaza sa fie primit de presedintele rus la 13:00, ora locala, 10:00 GMT, dupa ce va depune o coroana de flori la memorialul Soldatului Necunoscut de la Moscova.

Joi, el va discuta despre "cooperarea economica si comerciala", cu omologul sau rus Dmitri Medvedev si va vorbi studentilor rusi despre relatiile internationale.

In ajunul vizitei domnului Tsipras, Atena a dat asigurari prin ministrul de Finante Yanis Varoufakis ca actuala criza din Grecia trebuie "rezolvata in cadrul familiei europene", un mod de a spune ca Grecia nu cauta niciun ajutor financiar in alta parte, in afara partenerilor sai europeni.

In schimb, Grecia isi dezvolta, la fel ca alte state, relatiile bilaterale cu alte tari. Potrivit ministerului rus de Finante, nu exista nicio cerere oficiala pentru un imprumut din partea Rusiei pentru Grecia si nu este pe agenda nicio intalnire intre domnul Tsipras si ministrul rus de Finante.