Un senator francez considerat un apropiat al presedintelui socialist Francois Hollande s-a sinucis marti, inainte de inceperea procesului sau, denuntand intr-o scrisoare de adio o "vanatoare sistematica a politicienilor", scrie AFP.

Jean Germain, 67 de ani, a fost primar de Tours, o localitate situata in apropiere de castelele de pe valea Loarei care atrag anual milioane de turisti. Acesta era implicat intr-un dosar de "casatorii chinezesti", oferind cuplurilor venite din China celebrarea simbolica a unor "cununii romantice", cu participarea sa.

Acest fost presedinte de universitate, tata a doi copii, era acuzat de complicitate surse ilegale de venit si deturnare de fonduri publice, precum si de deturnare de fonduri in perioara organizarii, intre 2007 si 2011, a acestor simulare de casatorii, care nu aveau nimic ilegal in sine.

In conditiile in care procesul sau era pe punctul sa inceapa la palatul de justitie din Tours, avocatul sau a anuntat ca Jean Germain a disparut lasand in urma o scrisoare de adio. Cadavrul sau a fost descoperit in apropiere de locuinta si teza sinuciderii a fost imediat avansata de politie.

"Stiu raul pe care vi-l fac, durerea pe care o voi produce celor care ma iubesc dar nu pot lasa aceasta vanatoare sistematica de politicieni sa se deruleze normal, zilnic", a scris Jean Germain, in scrisoarea lasata in masina sa.

"Sunt fiinte, printre care si eu, pentru care nedreptatea si dezonoarea sunt insuportabile. Fiti siguri ca nu am deturnat nici un cent, ca nu m-am imbogatit", a adaugat el.

Francois Hollande a vorbit despre o "drama teribila". "Un mare ales a disparut in conditii care sunt deosebit de dure", a spus el.