Senatorul republican de Kentucky Rand Paul si-a anuntat oficial, marti, candidatura la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale americane din 2016, al doilea care se lanseaza intr-o cursa ce se anunta foarte competitiva, scrie AFP.

"Candidez la prezidentiale pentru a readuce tara noastra la principiile de libertate si guvernare limitata", a scris el pe site-ul sau randpaul.com, cu cateva ore inainte de discursul ce ar urma sa marcheze lansarea campaniei sale, la Louisville, in statul Kentucky.

Rand Paul il urmeaza pe Ted Cruz, care si-a lansat candidatura la investitura republicana in urma cu doua saptamani, dar il devanseaza pe Jeb Bush, care conduce in sondajele pentru alegerile primare, fara a-si fi oficializat insa candidatura.

In tabara democratilor, Hillary Clinton si-a organizat deja echipele si birourile de campanie, sugerand o lansare a candidaturii in urmatoarele saptamani.

Senator din ianuarie 2011, Rand Paul reprezinta aripa libertariana a Partidului Republican, calcand pe urmele tatalui sau Ron Paul, de trei ori candidat la presedintia SUA.