Premierul israelian Benjamin Netanyahu a solicitat SUA sa caute realizarea unui acord imbunatatit pentru incetinirea programului nuclear al Iranului. Netanyahu a spus ca va presa legislativul american sa nu acorde Teheranului "drum liber catre bomba nucleara".

Benjamin NetanyahuFoto: Agerpres/AP

Netanyahu a declarat ca a vorbit cu circa doua treimi din membrii Senatului si Congresului american despre situatia nucleara iraniana. Premierul israelian a fost un critic vehement a acordului la care au ajuns joi marile puteri si Iranul spunand ca acesta ameninta chiar supravietuirea Israelului.

Intr-o aparitie la o televiziune americana, Netanyahu nu a mai repetat declaratia ca orice acord definitiv ar trebui sa contina si o recunoastere din partea Iranului a dreptului la existenta a Israelului".

Aceasta nu este o problema partizana. Aceasta nu este doar o problema israeliana", a declarat Netanyahu despre acordul nuclear interimar.

"Aceasta este o problema mondiala pentru ca toata lumea va fi amenintata de unul din cele mai teroriste state ale vremurilor noastre daca isi va mentine infrastrastructura de producere a nu numai o bomba nucleara, ci a multe, multe bombe nucleare in viitor.