Un politist a fost ucis si alti trei au fost raniti, duminica, in urma exploziei unei bombe pe un pod ce duce spre districtul Zamalek din Cairo, au informat surse din domeniul securitatii, al doilea atac cu bomba ce vizeaza politia din capitala egipteana in doua zile, relateaza Reuters.

Egiptul se confrunta cu o insurgenta soldata cu uciderea a sute de militari si ofiteri de politie de cand armata l-a indepartat de la putere pe presedintele islamist Mohamed Morsi in vara lui 2013, dupa proteste in masa impotriva conducerii sale.

Forta exploziei de duminica a lasat un crater in asfalt. Nu se stie daca bomba a fost amplasata intr-o masina sau langa o masina, sursele oferind informatii contradictorii.

Doi dintre raniti sunt de asemenea politisti, in timp ce al treilea este un civil, au precizat sursele.

Sambata, doua bombe au explodat in apropierea unei sectii de politie din districtul rezidential Imbaba, dar fara a se solda cu victime.

Majoritatea atacurilor au avut loc in peninsula Sinai, o regiune izolata dar strategica ce se invecineaza cu Gaza, Israel si Canalul Suez, dar atentate de mai mica amploare au devenit din ce in ce mai frecvente in Cairo si alte orase.