Fostul lider cubanez Fidel Castro, in varsta de 88 de ani, a aparut in luni in public "plin de vitalitate", pentru prima oara dupa peste un an informeaza media oficiala de la Havana. Aceasta aparitie publica, in care a primit o delegatie venezueleana, este prima din afara casei sale de dupa normalizarea relatiilor cu SUA, vechiul adversar al lui Fidel Castro.

Fidel CastroFoto: Agerpres/Xinhua

Media de stat cubaneza a prezentat imagini cu Castro asezat dand mana cu vizitatorii din Venezuela prin fereastra unui autovehicul si purtand o sapca de baseball. Nu a fost oferita o explicatie pentru faptul ca fotografiile au fost facute publice abia dupa cinci zile.

Castro s-a intalnit cu 33 de venezueleni, sositi intr-o vizita de solidaritate, pentru circa o ora si jumatate. De la caderea Uniunii Sovietice, Venezuela a devenit cel mai apropiat aliat al Cubei si principalul ei binefacator.

Fidel Castro i-a impresionat pe vizitatori cu o minte lucida si cu strangerile de mana ferme, scrie ziarul Juventud Rebelde intr-un material scris din punctul de vedere personal al autorului.

Fostul lider cubanez a discutat "multe detalii despre viata in Venezuela, in special ca acum aceasta mareata natiune a devenit tinta lacomiei imperialiste", se scrie in articol, referire la sanciunile SUA fata de Venezuela, declarata ca o amenintare la securitatea nationala. "Fidel este plin de vitalitate", se subliniaza in articolul citat.

Ultima sa aparitie publica a fost pe 8 ianuarie 2014, la deschiderea centrului cultural din Havana.