Un grup de angajati ai "Ministerului de Externe" de la Tiraspol a fost retinut vineri, pentru cateva ore, pe Aeroportul din Chisinau. Potrivit presei din autoproclama republica Transnistria, asa-zisii diplomati se intorceau dintr-o calatorie de la Moscova.

Aeroport ChisinauFoto: Wikipedia

Transnistria nu este recunoscuta de nicio tara membra ONU.

La sosirea pe Aeroportul din Chisinau, angajatii Politiei de Frontiera au retinut pasapoartele celor sase, si le-au solicitat sa nu paraseasca zona de sosire, informeaza UNIMEDIA.

Presa transnistreana mai scrie ca trei dintre cei sase au fost intervievati despre scopul vizitei la Moscova. Reactia asa-zisului Minister de Externe de la Tiraspol nu s-a lasat mult asteptata.

Autoritatea a calificat incidentul drept o provocare si o incalcare a intelegerilor dintre Tiraspol si Chisinau privind libera circulatie. Totodata, intr-un comunicat transnistrean se mentioneaza ca acest incident nu va trece fara a fi luate careva masuri in acest sens.

Presa din Tiraspol scrie ca cei sase au fost eliberati abia dupa ce reprezentantii asa-zisului Minister de Externe de la Tiraspol au sunat autoritatilor de la Chisinau.