Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat sambata ca trei incarcaturi cu ajutoare si personal medical pe care vrea sa le trimita in Yemen sunt tot blocate, in ciuda apelurilor facute catre coalitia militara condusa de Arabia Saudita ce controleaza porturile maritime si aeriene yemenite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Crucea Rosie cere garantii de securitate pentru doua zboruri catre Sanaa - unul cu material medical pentru 1000 de raniti si unul cu 30 de tone de provizii medicale si de purificare a apei. De asemenea, organizatia vrea sa trimita o nava cu o echipa de chirurgi in orasul Aden.

Crucea Rosie a acuzat si marti coalitia, acum in cea de-a zecea zi de lovituri aeriene, ca nu permite trimiterea de ajutoare.

"Livrarile noastre inca sunt blocate", a declarat o purtatoare de cuvant a organizatiei, Sitara Jabeen . "Situatia se agraveaza, in ecare ora ce trece in Yemen mor oameni si trebuie sa ii ajutam imediat", a adaugat aceasta inainte de o intalnire a Consiliului de Securitate al ONU ceruta de Rusia pentru a discuta o intrerupere in scop umanitar a loviturilor aeriene.

Si grupul Medici fara Frontiere a anuntat ca restrictiile din porturi si inchiderea aeroporturilor il impiedica sa trimita echipe si provizii medicale.