Un avion al companiei Germanwings, care efectua vineri o cursa de la Hanovra (Germania) spre Roma (Italia), a fost nevoit sa aterizeze la Venetia deoarece doua persoane aflate la bord se simteau rau, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei, informeaza site-ul TheLocal.it, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avionul a aterizat pe aeroportul Marco Polo din Venetia pentru ca un pasager si o insotitoare de bord au avut nevoie de ingrijiri medicale, din cauza unor "stari acute de rau", a precizat purtatoarea de cuvant.

Eugenio Bartolini, un profesor din Roma care se afla in aeronava, a declarat pentru Il Messaggero ca o femeie care statea in spatele sau a avut nevoie de asistenta pentru ceea ce parea a fi "teama de zbor".

"Cand avionul a aterizat, capitanul ne-a spus in limba engleza ca un membru al echipajului si un pasager se simt rau si a decis sa aterizeze la Marco Polo", a adaugat acesta.

Incidentul intervine la mai putin de doua saptamani dupa ce o aeronava Airbus A320 al companiei Germanwings, care efectua o cursa de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prabusit in Alpii francezi, provocand moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspecteaza ca avionul a fost prabusit intentionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a incuiat pe comandant in afara cabinei de pilotaj.

Datele obtinute din cea de-a doua cutie neagra a avionului au aratat ca Lubitz, in varsta de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendenta si in acelasi timp a marit viteza aeronavei.

Avionul s-a lovit de munti cu o viteza de 700 de kilometri pe ora, provocand moartea instantanee a celor 150 de persoane aflate la bord, dintre care o jumatate erau germani si mai mult de 50 spanioli.

Procurorii germani au afirmat ca Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase si depresie in urma cu cativa ani, inainte de a deveni pilot. Joi au aparut informatii potrivit carora copilotul Andreas Lubitz a cautat pe Internet date despre sinucidere si despre usile cabinelor de pilotaj.