Copilotul avionului A320 Germanwings care s-a prabusit in 24 martie in Alpii fancezi a cautat pe internet informatii despre sinucidere si despre usile blindate ale carlingilor, a anuntat joi parchetul german, citat de AFP.

Recuperarea resturilor avionului GermanwingsFoto: Ministerul de Interne al Frantei

Anchetatorii au accesat pe o tableta confiscata in timpul unei perchezitii la domiciliul lui Andreas Lubitz istoricul cautarilor online efectuate pana pe data de 23 martie, iar acestea arata ca tanarul s-a "informat despre modalitatitatile de sinucidere" si despre "usile de la carlingi si masurile lor de securitate", a aratat intr-un comunicat de presa parchetul din Dusseldorf (vest), responsabil de partea germana a anchetei.

Amintim ca justitia franceza a anuntat joi ca a fost descoperita cea de a doua cutie neagra a avionului Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings.

Aceasta cutie neagra contine datele legate de zbor. Prima cutie neagra inregistra sunetele si conversatiile din cockpit si a fost gasita imediat dupa prabusire.

Analiza acesteia din urma a condus la ideea ca Andreas Lubitz, copilotul in varsta de 27 de ani, s-a inchis in cabina si a prabusit intentionat avionul.