Oficialii australieni si-au exprimat socul referitor la informatiile aparute despre o scoala din Canberra care a construit o structura asemanatoare unei custi intr-o clasa pentru un copil cu nevoi educationale speciale, relateaza BBC.

Oficialii au precizat ca structura "cu totul nepotrivita" era folosita "ca un spatiu de retragere pentru copil".

Directorul scolii se ocupa acum doar de sarcinile administrative, iar Ministrul Educatiei Joy Burch a cerut o ancheta completa a cazului.

Presa din Australia a scris ca baiatul are varsta de 10 ani si sufera de autism.

Cusca este de 2m/2m si a fost construita din fier forjat.

Ministrul Educatiei a declarat ca a aflat de aceasta situatie saptamana trecuta, dupa ce un angajat al scolii a ridicat un semnal de alarma. Spatiul a fost construit in luna martie si a fost dat jos dupa ce cazul a fost facut public.

"Nu putem exprima prin cuvinte dezamagirea si groaza ca cineva din scolile noastre ar considera o astfel de structura acceptabila", a spus aceasta.

Copiii cu autism sau cu alte nevoi comportamentale pot beneficia de pe urma unui loc linistit in care sa isi poata faca temele, potrivit expertilor in educatie.

Cu toate acestea, directorul general al ACT's Education and Training Directorate, Diane Joseph, a spus ca decizia scolii din Canberra este "complet nepotrivita" si "ridica foarte multe intrebari".

"Nu asa ar trebui tratati elevii nostri", a adaugat aceasta.