Cel putin 54 de persoane au murit si 15 sunt date disparate dupa scufundarea, joi noaptea, a unui trauler rusesc cu 132 de persoane la bord in Marea Ohotsk, in largul Peninsulei Kamceatka din Extremul Orient rus, scriu agentiile internationale de presa citand mass-media ruse.

"In prezent, am recuperat corpurile a 54 de victime. 63 de membri ai echipajului au putut sa fi salvati", a declarat seful local al administratiei federale de salvare pe mare agentie de stiri ruse Interfax, adaugand ca 15 marinari erau inca dati disparuti.

Nava de pescuit "Dalni Vostok" a naufragiat in largul Peninsulei Kamchatka, la 250 km sud de orasul Magadan, principalul oras din aceasta regiune putin populata din Extremul Orient rus. Dalni Vostok ar fi fost prinsa intre gheturi, a declarat agentia Tass, citand ministerul de urgenta regional.

Un oficial de la centrul de coordonare a inerventiilor in zona a spus pentru agentia Tass ca la bord erau 78 de marinari rusi si cel putin 40 din Birmania. Barbati din Lituania, Ucraina si Vanuatu erau, de asemenea, la bord.

26 de nave de pescuit cauta supravietuitori.

Contactat de AFP, Ministerul pentru Situatii de Urgenta din Rusia nu a raspuns.