Ultranationalistul sarb Vojislav Seselj a dat foc drapelului Croatiei, miercuri, in fata Palatului Justitiei din Belgrad, dupa ce autoritatile de la Zagreb si-au exprimat satisfactia in legatura cu decizia TPI de a dispune revenirea sa in celula de la Haga, relateaza postul B92, citeaza Mediafax.

Vojislav SeseljFoto: youtube.com

"Trimit un mesaj statului croat ustasa", a declarat Seselj in fata presei si a zeci de sustinatori care l-au aplaudat in momentul incendierii drapelului Croatiei.

Imediat dupa acest gest, Procuratura Generala a anuntat ca a deshis o ancheta penala pe numele lui Vojislav Seselj pentru incendierea drapelului statului croat.

"M-am bucurat sa aud vestea. Este vorba de un alt semn ca (premierul) Aleksandr Vucici isi pierde capul si nu stie ce face", a comentat liderul Partidului Radical Sarb anuntul Procuraturii Generale.

"Croatia a ocupat Republica Sarba Krajina, a comis un genocid impotriva sarbilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a izgonit sute de mii de sarbi", si-a justificat Seselj gestul incendierii drapelului croat.

Referindu-se la decizia TPI (Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie) de a-l rechema in celula de la Haga, ultranationalistul sarb, acuzat de crime de razboi, a declarat ca a primit citatia in sarba dar nu va coopera.

Vojislav Seselj a fost eliberat provizoriu in noiembrie 2014, din motive de sanatate, dupa mai mult de 11 ani in detentie fara un verdict. Luni, insa, Camera de Apel a ordonat Camerei de Judecata sa revoce imediat decizia de eliberare si sa dispuna revenirea lui Seselj in inchisoare, o decizie salutata de autoritatile de la Zagreb.