Uber a depus la Bruxelles plangeri impotriva Germaniei si Spaniei in privinta interdictiilor pe care acestea le-au instituit impotriva serviciilor companiei, aducand astfel la alt nivel lupta juridica pe care o duce compania americana in Europa.

UberFoto: Uber

Comisia Europeana a confirmat Reuters miercuri ca a primit o plangere impotriva interdictiei instituite de Germania pentru activitatile de taximetrie fara licenta. Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca a depus o plangere similara si impotriva Spaniei luni.

"Am primit doua plangeri impotriva Frantei si Germaniei" a spus un purtator de cuvant al Comisiei Europene, care nu a oferit informatii si despre cazul Spaniei.

Uber a depus deja doua plangeri impotriva unei legi franceze despre care spune ca o defavorizeaza in raport cu firmele de taxi.

Compania americana, evaluata la 4o de miliarde de dolari se confrunta cu provocari juridice in crestere pe Batranul Continent, taximetristii atacand Uber atat prin proteste de strada, cat si prin actiuni in instante.

Un tribunal german a interzis pe 19 martie Uber sa opereze servicii fara a avea licenta de taxi si a stabilit restrictii dure pentru orice incalcari ale regulilor privind transporturile locale, informeaza Reuters. Acest ultim caz, adus in fata justitiei de grupul Taxi Deutschland impotriva UberPOP, este doar unul din zecile de procese declansate in tarile europene impotriva Uber in ultimele luni.