Copilotul Germanwings banuit ca a provocat prabusirea aeronavei A320 in care si-au pierdut viata 150 de oameni informase in 2009 centrul de formare al Lufthansa ca a traversat un "episod depresiv sever", a anuntat marti compania germana, citata de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lufthansa, compania-mama a Germanwings, explica intr-un comunicat ca a transmis parchetului din Dusseldorf, insarcinat cu ancheta germana a cauzelor catastrofei din 24 martie, "documente suplimentare" care confirma ca Andreas Lubitz a informat scoala de pilotaj in 2009 ca a traversat un "episod depresiv sever" dar ca a obtinut ulterior un certificat medical potrivit caruia este apt pentru a pilota avioane.

Pana in prezent, Lufthansa, prin vocea presedintelui sau, Carsten Spohr, a afirmat ca tanarul de 27 si-a intrerupt scoala "mai multe luni" in urma cu sase ani. Dar Spohr declarase ca nu are dreptul sa dezvaluie motivele care au generat aceasta intrerupere.

De aceasta data, Lufthansa a efectuat "noi cercetari interne", in urma careia au fost descoperite "documente medicale" si "corespondenta prima mail intre copilot si scoala de pilotaj".

Acest demers a fost efectuat "in interesul unei elucidari rapide si fara erori" a circumstantelor acestei drame.