Militiile huthi si unitati ale armatei aliate au bombardat Yemen in decursul noptii in timp ce avioane de lupta ale coalitiei conduse de Arabia Saudita au bombardat pozitiile huthi din apropiere de aeroport. Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata in violenetele din noaptea trecuta, au declarat oficiali si martori pentru Reuters.

Militiile huthi, aliate Iranului, forteaza linia de lupta de la periferia orasului port Aden, un ultim bastion al presedintelui yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi, in pofida loviturilor aeriene ale coalitiei saudite, din ultimele 6 zile, menite sa le limiteze avansul.

Focurile de artilerie lansate in decursul noptii asupra districtului Khor Maksar din Aden au provocat moartea a 26 de persoane, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii.

Obuzele au lovit o cladire rezidentiala din zona aflata in apropierea unei locuinte private folosite candva de Hadi - care se afla la ora actuala in Arabia Saudita. 10 militari loiali presedintelui au fost ucisi, a declarat un martor pentru Reuters.

Avioanele coalitiei au atacat pozitiile militiilor huthi si ale aliatilor lor din zona aeroportului care in ultimele doua saptamani a trecut in mai multe randuri din mainile loialistilor in cele ale militiilor. Nu se stie deocamdata daca se inregistreaza victime.

In provincia sudic Dhalea, loialistii lui Hadi, sustinuti prin 5 raiduri aeriene efctuate de coalitia saudita, au raportat bombardamente puternice si lupte de strada cu luptatorii huthi si aliatii lor.