Guvernul de la Chisinau a cerut oficial Tiraspolului sa il elibereze pe jurnalistul si politologul Serghei Ilcenko, arestat de fortele de securitate transnistrene la 18 martie si acuzat de extremism in baza mesajelor transmise de acesta pe retelele de socializare si forumurile din Transnistria, anunta Mediafax.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat vineri pentru Europa Libera ca in scrisoarea transmisa reprezentantului politic al Tiraspolului, Chisinaul cere punerea in libertate a lui Serghei Ilcenko, respectarea drepturilor omului si a accesului la o justitie echitabila.

"Guvernul de la Chisinau urmareste cu foarte multa atentie si ingrijorare mai ales acele situatii in care sunt vizati exponenti ai presei sau ai societatii civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu exprimare foarte taioasa, pe care a folosit-o frecvent inclusiv si in raport cu Guvernul Republicii Moldova. Insa dreptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului", a declarat el.

Jurnalistul a fost arestat de fortele de securitate de la Tiraspol in seara zilei de 18 martie si este acuzat de extremism din cauza postarilor sale pe retelele de socilizare si luarilor de pozitie pe forumurile din regiunea transnistreana.