Militanti Houthi, sprijiniti de unitati ale armatei aliate, au atacat miercuri o baza aeriana importanta flata la circa 60 km mord de Aden, declansand lupte intense cu fortele loiale presedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, au declarat pentru Reuters surse din cadrul fortelor de securitate si rezidenti.

Mass media afiliata miscarii Houthi, sprijinita de Iran, a relatat de asemenea despre luptele de la unitatea al-Anad. Militia Houthi a preluat in ultimele luni controlul asupra majoritatii nordului tarii si contesta legitimitatea lui Hadi, sustinut de SUA, ca sef de stat.

UPDATE ora 15:20 Militantii Houthi sustin ca l-au luat prizonier pe ministrul Apararii, generalul Mahmoud el-Soubaihi, in sudul Yemenului, unde militiile continua ofensiva militara asupra orasului Aden, fieful presedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, informeaza AFP.

“Soubaihi a ajuns in orasul Houta”, resedinta a provinciei Lajeh (vecina cu Aden), condusa de Sanaa, a declarat purtatorul de cuvant al rebelilor siiti Mohamed Abdessalam.