Un elicopter militar ucrainean s-a prabusit, marti, in regiunea Kiev, o persoana pierzandu-si viata iar alte doua fiind ranite, potrivit Ministerului Apararii, in timp ce armata a informat ca un soldat ucrainean a fost ucis in ultimele 24 de ore in confruntarile din estul separatist al tarii, transmite AFP.

"Accidentul s-a produs in apropiere de localitatea Grebinki, in regiunea Kiev (la aproximativ 60 de kilometri, n.r.). Pilotul elicopterului a murit, iar doi membri ai echipajului au fost raniti", a precizat Ministerul ucrainean al Apararii intr-un comunicat.

O ancheta este in desfasurare pentru stabilirea circumstantelor accidentului, ale carui cauze sunt inca necunoscute.

Tot marti, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a anuntat ca un soldat ucrainean a fost ucis in ultimele 24 de ore. Alti opt soldati au fost raniti, a adaugat acesta in cursul unei declaratii de presa.

Ucraina se confrunta cu un conflict armat in estul separatist pro-rus al tarii, soldat cu peste 6.000 de morti in 11 luni. In pofida intrarii in vigoare a unui nou acord de incetare a focului in urma cu o luna, confruntari au loc zilnic.