Un fragment metalic gasit la locul accidentului ar indica faptul ca avionul companiei Malaysia Airlines care efectua cursa MH17 a fost doborat in estul Ucrainei de o racheta sol-aer Buk de fabricatie ruseasca, a anuntat joi postul de televiziune olandez RTL.

Fragmentul metalic a fost gasit in satul Hrabove, in apropiere de locul accidentului, de catre un jurnalist al postului de televiziune RTL. RTL da asigurari ca fragmentul metalic a fost analizat de experti internationali.

Biroul olandez insarcinat cu ancheta a facut apel la prudenta. Autoritatile de la Kiev si separatistii prorusi se acuza reciproc de provocarea tragediei.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit pe 17 iulie in estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit. Ucraina si Statele Unite afirma ca aparatul a fost doborat de o racheta sol-aer furnizata separatistilor ucraineni prorusi de Moscova, ceea ce Rusia neaga, acuzand in schimb fortele ucrainene. Intr-un prim raport de ancheta publicat in septembrie, anchetatorii internationali au apreciat ca Boeingul a fost perforat in zbor de "proiectile cu mare viteza", fara a confirma ipoteza unei rachete. Un raport final este asteptat in vara lui 2015.

Sursa: Euronews; Mediafax