Statele Unite intentioneaza sa aplice, in pofida Acordului Minsk II, planul de trimitere a 290 de militari americani in Ucraina pentru antrenarea fortelor ucrainene, confruntate cu o criza separatista, anunta Pentagonul, potrivit publicatiei Stars and Stripes, citate de Mediafax.

Misiunea de antrenare urma sa inceapa in martie, dar a fost amanata pentru a nu afecta aplicarea armistitiului convenit in cadrul Acordului Minsk II.

Misiunea de instruire a militarilor ucraineni va incepe in aprilie, a declarat Steve Warren, purtatorul de cuvant al Departamentului american al Apararii.

Aproximativ 290 de militari din cadrul Brigazii aeropurtate 173 americane, cu sediul in Vicenza (Italia), urmeaza sa fie trimisi in Ucraina pentru a instrui membri ai Garzilor nationale. "In functie de modul in care evolueaza situatia din Ucraina, am reanalizat ideea exercitiului militar, dar am concluzionat ca efectuarea misiunii este o idee buna", a explicat Warren.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014 in regiunile Donetsk si Lugansk, s-a soldat pana acum cu peste 6.000 de morti.