Doi dintre autorii atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia s-au antrenat intr-o tabara jihadista din Libia, a anuntat, joi, Guvernul tunisian, relateaza Reuters.

Ministrul tunisian de Interne Rafik Chelli a declarat ca doi dintre barbatii care au comis atacul de la Muzeul Bardo au fost recrutati din moschei din Tunisia.

Ei au calatorit in Libia in luna septembrie, unde s-au antrenat intr-o tabara jihadista, a explicat Chelli, citeaza Mediafax.

In urma atentatului - soldat cu 23 de morti, dintre care 17 turisti straini (in principal europeni) si 50 de raniti - autoritatile tunisiene au arestat noua islamisti suspectati de implicare in organizarea complotului terorist care, potrivit unor surse, ar fi vizat nu doar Muzeul Bardo ci si Parlamentul tunisian, situat in cladirea vecina, unde avea loc o dezbatere privind o lege antiterorista.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat, intr-o inregistrare audio, atacul din centrul capitalei Tunisiei, catalogandu-l drept o lovitura data intr-un "cuib al necredinciosilor si viciilor" si avertizand cu noi atentate. "Atacul este o incursiune binecuvantata in unul dintre cuiburile necredinciosilor si viciilor din Tunisia musulmana", se arata intr-o inregistrare audio aparuta pe un site afiliat retelei teroriste Stat Islamic. "Asteptati sa vedeti valul care va va lovi, murdarilor, pentru ca ceea ce ati vazut acum este doar prima picatura de ploaie", adauga reprezentatul grupului terorist, conform Institutului american SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.