Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul terorist de la muzeul Bardo din capitala Tunisiei, soldat cu 21 de morti, potrivit unui mesaj audio difuzat joi pe un site jihadist, relateaza AFP. Statul Islamic, care face ravagii in Siria, Irak si Libia, a amenintat Tunisia cu alte atacuri, afirmand ca acesta "este doar inceputul".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit mesajului Statului Islamic, atentatul de la muzeu a fost "un atac binecuvantat impotriva unui cuib al necredinciosilor din Tunisia musulmana". In plus, persoana care citea comunicatul ISIS a afirmat si ca operatiunea a fost efectuata de "doi cavaleri ai califatului, Abou Zakaria al-Tounsi si Abou Anas al-Tounsi".

Ei au fost "inarmati cu arme automate si bombe" si "au reusit sa semene teroare in inimile necredinciosilor [...] Ceea ce ati vazut este doar inceputul. Nu va veti bucura nici de securitate, nici de pace", a continuat vocea din inregistrare.

20 de turisti si un tunisian au fost ucisi in atacul terorist de la muzeul Bardo din capitala tunisiana, potrivit unui bilant oficial.