Presedintele tunisian a promis sa "combata fara mila" terorismul dupa atacul la Muzeul Bardo, din Tunis, in care 17 turisti straini si doi tunisieni au fost ucisi.

"Vreau ca poporul tunisian inteleaga ca suntem in razboi impotriva terorismului. (...) Vreau ca poporul tunisian sa fie sigur (...) ca acesti tradatori vor fi anihilati", a mai spus presedintele Beji Cadd Essebsi intr-un mesaj televizat miercuri seara. Anterior, el declarase pentru AFP ca autoritatile fac tot posibilul pentru a preveni ca un astfel de "dezastru" sa se mai intample.

Atacul, care a durat aproximativ patru ore, nu a fost inca revendicat. Doi atacatori au fost ucisi si o operatiune a fortelor de securitate este in curs de desfasurare pentru a cauta eventuali complici, au declarat autoritatile.

Primul-ministru Habib Essid a anuntat 19 morti: 17 turisti si doi tunisieni - un politist si un sofer de autobuz. Patruzeci si patru de persoane, dintre care sase tunisieni au fost ranite, unele grav.

Premierul a anuntat "17 decese in randul turistilor (...), patru italieni, un francez, doi columbieni, cinci japonezi, un polonez, un australian, un spaniol." Inca nu se stie nationalitatea ultimilor doi turistii ucisi.

Atacul sangeros, de miercuri, la Muzeul Bardo din Tunis a fost puternic condamnat de Washington, Paris si Bruxelles, care si-au reafirmat sprijinul pentru dezvoltarea democratiei in aceasta tara.