Oficiali ai Fondului Monetar International (FMI) au spus colegilor lor din zona euro ca Grecia este cel mai necooperant stat cu care organizatia a avut de-a face de-a lungul celor 70 de ani de la infiintare, au declarat doua surse apropiate discutiilor, citate de Bloomberg.

Alexis TsiprasFoto: Agerpres/Xinhua

Intr-o scurta, dar aprinsa conferinta telefonica, oficiali ai FMI, ai Bancii Central Europene (BCE) si ai Comisiei Europene s-au plans ca reprezentantii Greciei nu vor sa aprobe extinderea acordului de bail-out convenita in februarie sau sa coopereze, au declarat sursele citate.

Oficiali din cadrul finantelor germane au spus ca a incerca sa convingi guvernul de la Atena sa realizeze un program economic riguros e ca si cand ai calari un cal mort, au mai dezvaluit sursele citate.

Liderii europeni se tem din ce in ce mai tare ca guvernul recalcintrantului Alexis Tsipras va forta Grexit-ul, in conditiile in care tara sa, in nevoie disperata de bani, refuza sa ia masurile care ar debloca ajutorul financiar necesar.

Tsipras isi pune mari sperante intr-o rezolvare a situatiei saptamana aceasta la Bruxelles, cand va avea o intalnire cu seful BCE, Mario Draghi, cu cancelarul Angela Merkel, cu presedintel Frantei, Francois Hollande si cu seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.